Baietii

Nimic mai scarbos si mai efeminat decat un barbat care, lovit de sageata cochetariei, se mandreste in fata altuia cu privire la fentele, fezandarile, flotarile pe care le desfasoara pentru a cuceri femei. Nimic mai dezgustator decat cei care umanizeaza si rafineaza actul vanatorii. Enorm de mare pretuire pentru cei care vorbesc putin, cu sfiala, despre tertipurile lase pe care le-au intrebuintat pentru a baga o femeie in pat si mai mult despre furia si incantarea violenta cu care le-au penetrat. Pe cine? Pe ele, penetrabilele.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Politice. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Baietii

 1. clarisse zice:

  domnule, intamplator v-am citit cateva postari, nu scrieti rau. v-as face totusi o recomandare: renuntati la generalizari, devin plictisitoare de cele mai multe ori.
  numai bine.

 2. vicuslusorum zice:

  Clarisse,

  Ce pot sa-ti spun? Ma flateaza buna parere despre scrisul meu, care, asemeni democratiei dupa Churchill, este cel mai bun regim daca nu ne-am gandi la mai rau, adica la tot altceva. In fine, imi cer scuze daca va plictisiti. Poate ca daca v-as oferi detalii picante la fiecare generalizare pe care o fac, sunt sigur ca v-ati distra. Dar va dati seama ca blogul meu ar deveni o sursa de cancanuri si distractii facile. Asa ceva nu se poate: ar fi chiar mai rau cand ma gandesc ca „nu scriu rau.”

 3. clarisse zice:

  ok, nu m-ati inteles deloc 🙂 nu ma intereseaza “detalii picante”, sunt ultima persoana care ar citi “cancanuri si distractii facile”, iar observatia nu privea stilul in care scrieti, ci ideile expuse. prin “generalizare” m-am referit la obiceiul de a arunca cu etichetari in stanga si in dreapta. e bine ca aveti o furie personala care va modeleaza scrisul, dar n-ar trebui sa va determine sa restrangeti oamenii la 2-3 categorii seci, lucrurile sunt mult mai complexe.

  cand am scris „plictisitor” ma gandeam la „enervant” dar intamplandu-se sa fiu fata si avand in vedere subiectul articolului am socotit ca daca as folosi termenul m-ati acuza de feminism sau de alte rele 🙂

 4. vicuslusorum zice:

  Ma scuzati daca rationez in categorii. Cine gandeste, asa procedeaza. Faptul ca sunt putine categorii, iarasi, imi asum vina: cu varsta, o sa extind categoriile (la 5-6?). Imi pare rau ca va plictiseati, acum ca aflu ca va enervati, ma simt totusi mai bine. Plictiseala este de neiertat. Doar ea.

  Complex? O gluma. Totul este la fel de complex dupa cum ar putea fi facil. Nici o contradictie aici.

  Altfel, gandirea in termeni fixi ofera o directie, o verticalitate, un vector si un sport de eficienta. De la Apple pana la Germania nazista, gandirea categoriala face ravagii. Ba chiar profit. Restul este o chestiune de lumea a treia.

 5. vicuslusorum zice:

  Si, in final, cred ca sunteti de aceiasi parere cu mine cu privire la statutul barbatului modern (nervozitatea Dvs. este un simptom): cel care punand stapanire pe femei se elibereaza pe sine. De el insusi, nu de femei, sa ne fie inteles. Repet: pot explicita, dar are vreun rost?

 6. clarisse zice:

  1. (trecand peste ironiile strecurate) parerea mea e ca gandirea in termeni *ficsi* ofera mai degraba ingustime si saracie. si ar fi loc de mai mult decat sictir si prejudecati intr-o scriitura de calitate. in fine, poate pe viitor binevoiti cel putin sa includeti cateva subcategorii.

  2. „enervarea” de care vorbeam viza strict ideea de a eticheta sec si necizelat indivizii (fie ei masculi sau femele). nu cred intr-un profil al barbatului/femeii moderne, despre un „statut” s-ar putea vorbi, dar in textele dvs. intentionati sa descrieti (unice) profiluri psihologice. pe scurt: bun, ele exista, dar nu sunt nici pe departe toate.
  deci nu prea cred ca am fi de *aceeasi* parere. m-ar amuza poate sa aflu de ce „nervozitatea” mea ar fi un simptom al statutului barbatului modern, la asta chiar nu ma asteptam :))

 7. clarisse zice:

  pana una-alta, legat de afirmatia ca toti cei care gandesc procedeaza prin categorisiri brute:

  „Whoever has it does not say, for instance: Here this or that has happened, will happen, must happen; but he invents: Here this or that might, could, or ought to happen. If he is told that something is the way it is, he will think: Well, it could probably just as well be otherwise. So the sense of possibility could be defined outright as the ability to conceive of everything there might be just as well, and to attach no more importance to what is than to what is not. The consequences of so creative a disposition can be remarkable, and may, regrettably, often make what people admire seem wrong, and what is taboo permissible, or, also, make both a matter of indifference. Such possibilists are said to inhabit a more delicate medium, a hazy medium of mist, fantasy, daydreams, and the subjunctive mood. Children who show this tendency are dealt with firmly and warned that such persons are cranks, dreamers, weaklings, know-it-alls, or troublemakers.

  Today he is still far from being consistent. He is quite capable of regarding a crime that brings harm to another person merely as a lapse to be blamed not on the criminal but on the society that produced the criminal. But it remains doubtful whether he would accept a slap in the face with the same detachment, or take it impersonally as one takes the bite of a dog. The chances are that he would first hit back and then on reflection decide that he shouldn’t have.

  And since the possession of qualities assumes a certain pleasure in their reality, we can see how a man who cannot summon up a sense of reality even in relation to himself may suddenly, one day, come to see himself as a man without qualities.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s