Vlaguitii

Oamenii fara personalitate – ii ghicesc dupa felul cautat in care se travestesc, dupa mimica lucrata parca in raspar cu spontanul, in freza, in accesorii, in gadgeturi, in vorbirea croita din cuvintele gurilor altora… Cu cat un ins se straduieste mai aprig sa fie cineva in ochii celorlalti (si orice valoare utilitarista nu-i oare efectul compararii cu altii?), cu atat mai sters, mai plat, mai injghebat se dovedeste a fi. Efortul sau produce un rezultat contrar intentiei initiale: in loc de cineva, un oarecare, adica un nume nehotarat pentru nimeni. Dimpotriva, chemarea eului viu este lichidarea personalitatii. Cunoasterea de sine e o plasmuire a mintilor neputincioase care se tortureaza pe sine intr-o vivisectie sadica. Vreau sa ma topesc in lume, in ceilalti – din pricina supraabundentei si a unui surplus de mine insumi care ma apasa. Vointa mea vrea sa se piarda pentru a se implini ca samanta ce trebuie sa moara pentru a da roade.

Despre vicuslusorum

Truth seeker
Acest articol a fost publicat în Triviale. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Vlaguitii

  1. Andrei Albu zice:

    Fraza cu „cunoasterea de sine…” pare rupta din context si o sinteza perfecta intre bombasm si panseu. Supraabundenta si surplus risca sa formeze un pleonasm de zile mari. Intelesul frazei de finalizare exista, chiar daca e incalcita, insa problema ei principala e redundanta.

  2. Vicuslusorum zice:

    Albule, eu cred ca iti faci vizitatori pe seama mea…

  3. Andrei Albu zice:

    Nu ma disociez intru totul de spusa ta, dar trebuie sa ai in vedere nu intentia din spatele comentariilor mele, ci pertinenta lor. Dar lasand la o parte asta, daca stam sa ne gandim un pic, nici tie nu ti-a albit barba de cararile bisericii, asa ca te rog frumos…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s