Homosexualitatea americană

Pot aprecia frumusețea fizică și calitățile comportamentale care îl fac pe un bărbat atrăgător în fața femeilor, dar nu aș putea deduce de aici vreo înclinație homosexuală a cuiva sau a mea însumi. A percepe o însușire în conştiință nu înseamnă neapărat a avea acea înclinație în concret. Conform unor psihologi spălați pe creier, atracția nonsexuală pentru bărbați m-ar trece în rândul homosexualilor latenți. Pur și simplu oamenilor le face plăcere compania unor exemplare frumoase ale speciei lor. Nu neg atracția sexuală, subscrisă more or less instinctului reproducerii, dar nu văd sex peste tot sau în orice.

Dar la americani, după decenii întregi în care au fost manipulați să creadă că treimi întregi din populația lor este bisexuală și că sunt atâția care îi tratează pe homosexuali cu o brutalitate inchizitorială, după ce li s-a băgat în cap și au fost instigați să fie bisexuali măcar o dată în viața lor, după ce problema familiei homosexuale a fost pusă și repusă pe tapet, citesc un studiu în The Atlantic care nu mă surprinde deloc.

Cu toate homofilia lor și experimentele staliniste de a convinge și ultima gâză că sexul anal între bărbați este chiar mai natural decât mersul pe bicicletă, natura își păstrează modestia ei obișnuită: sub 2% dintre americani sunt homosexuali. Aceasta într-o țară în care vorbim de un curent politic în favoarea homosexualității încă de la grădiniță.

Și cred că aici ar trebui circumscrisă întreaga chestiune a sexualității: dincolo de legătura de rudenie și relațiile de familie (care dirijează energia sexuală a indivizilor într-o direcție sau alta), vorbim doar de cutume sexuale care sunt mai puțin populare sau mai populare, în funcție de gusturi și epoci. Grecii antici apreciau homosexualitate în numele prietenei, puritanii o stigmatizau ca pe o practică a diavolulul, noi o interpretăm ca pe o libertate a conștiinței. De fiecare data i se adaugă unui act oarecare un înțeles extramundan, deci spiritual, și neverificabil în experiență.

Dar statistica este seacă: dacă nu am înfiera și nici nu am promova homosexualitatea, predicția mea este că sub 2% dintre noi am fi și am avea serioase tendințe homosexuale. Iar dacă o facem, cifra se învârte prin aceeași zonă neimportantă statistic.

Și cred că dacă am lăsa sexualitatea liberă (ceea ce ar strica oarecum ordinea noastra socială, mai ales chestiunea spinoasă a moștenirii și a avuției personale), probabil că 5% din bărbați ar fi violatori în serie (corespunzând cu cele 5% mesaline), câteva procente homosexuali, și undeva sub clopotul lui Gauss s-ar afla majoritatea, cu sexualitatea lor mediocră, banală, reproductivă care asteapta să fie ghidată moral de un val istoric: ieri homofob, azi homofil, mâine ce-o mai fi. Și care abia așteaptă să pună în practică exerciții sexuale înzorzonate, pe care nu le-ar fi experimentat vreodată dacă rubrica de sex, dintr-un supliment de ziar stupid, nu le-ar fi adus la cunoștință ce trebuie să facă.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Triviale și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s