Timpul

În mai puțin de doi ani voi împlini 30 de ani. Câteva din punctele de pe lista cu ce am învățat până acum din experiența mea de viață:

1) Oricât de depravat ai fi, oricâtă otravă ai în suflet și oricât rău faci celorlalți, cel mai frumos lucru care ți se poate întâmpla e că, printr-un miracol, încă trăiești. Viața este un dar suprem, cu condiția să fii nu prea bolnav pentru a te bucura conștient că exiști.

2) În societate ești stăpânul tuturor atunci când ai bani. Poți cumpăra frumusețe, muncă, timp și spațiu, plăceri de tot felul, îți poți vărsa în voie nervii, poți fi vanitos, egoist, nemernic atâta timp cât deții din abundență substanța eterică ce îi leagă pe oameni unii de alții ca un șir de deținuți în lanțuri. Cu bani îți cumperi mai ales propria libertate, propria evadare temporară din societate. Fără bani ești robul celor care îi au. Atât și nimic mai mult.

3) Femeile sunt minunate și miraculoase. Ele sunt viața. Nu le studia prea mult sufletul. Multumește-te cu ce par a fi. Nu ceda moral în fața lor. Nu fii blând, ci impasibil când cedezi. Nu le da nas. Niciodată. Altfel vei plăti.

4) Iubește-ți prietenii de parcă ar fi zei și urăștă-ți dușmanii dacă ai parte de ei, chiar și când ți-au fost cândva prieteni. Sentimentele puternice, extreme mențin tonusul vital. Caută-ți aproapele, căci el nu se găsește oriunde.

5) Află să cunoști pentru a trăi. Între cunoaștere și viață este o anumă legătură ca particulele elementare din natură. Nu înceta să te miri ca un copil în fața naturii.

Despre vicuslusorum

Truth seeker
Acest articol a fost publicat în Triviale. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Timpul

 1. Pingback: Timpul | radupopescublog

 2. interesant zice:

  Ma intreb cum o sa interpreteze oamenii punctul 3 pe care nu il explici? De la femeile sunt minunate – dar irationale- la nu ceda in fata lor – la „nu le da nas” – pana la nu le lasa sa te refuze – mai e un singur pas. Mititel.
  Pentru ca abia am citit chestia asta: http://lupulsur.wordpress.com/2014/06/01/de-la-o-luni-despre-cum-sa-spunem-nu/

 3. Vicus zice:

  Domnule interesant,

  Am citit ce mi-ati trimis. Tragic sa fii dominat de un barbat in casa de pe vremuri. Daca imi spuneti care este distributia veniturilor in gospodarie in functie de sex, cred ca incep sa inteleg pricina „tiraniei domestice”. Romania nu e Danemarca sau Noua Zeelanda, tari in care discriminarile de gen sunt aproape eliminate, atat financiar, cat si ideologic.

  Dar asa cum se dezvolta un sindrom Stockholm printre victimele oprimate de barbati tiranici, avem si reversul medaliei in Romania (si alte tari inapoiate): femei care considera in ordinea fireasca a lucrurilor sa fie intretinute doar pentru ca se fut cu barbatul donator. Si prostituatele sunt mai oneste prin comparatie. „Ce draga, nu e suficient ca sunt frumoasa?” Sunt acele femei care apar in fiecare zi la emisiuni mondene si pe care sute de mii de tinere fete le admira moral. Ele sunt modelul lor in viata.

  De aceea, circumspectia mea de la punctul 3.

  O seara frumoasa.

 4. laurapanait zice:

  Aaaa, abia acum pricepui ! Prin urmare acel ”vei plati” nu se refera la o plata afectiv moral spirituala etc, ci la bani! Ideea clara fiind sa nu cumva sa-i dai vreun ban femeii. Sa-i tii pentru tine! Ca principiu, intelegi dumneata…. In fond totul e coerent. Daca mai importantul ( in ierarhia vietii) punct 2 – banii – sunt izvorul vietii si al puterii, fireste ca nu trebuie sa-l cedezi ”minunatelor”. Minunate minunate dar ….. pana la banii tai.
  Si e o prostie sa pretinzi unui om care considera ca poti cumpara orice cu bani, sa ofere. E un nonsens. La 30 sau la 60 de ani el tot va considera ca substitutul pe care ti-l poate cumpara banul, e de fapt tot ce exista in viata mai original. Nu va distige afectiunea adevarata de cea cumparata cu bani ( care seamana, aduce cumva ipocrit cu adevarata iubire, prietenie). Nu va face diferenta dintre placerea adevarata de a vorbi unui om pentru care ai simpatie autentica si cea falsificata, chinuita si calculata, cu un portmoneu. Nu va stii sa faca diferenta dintre adevarat si fals. Pentru ca primordializeaza falsul. Principial.
  Dar nu e cazul sa te simti insingurat….o banalitate….majoritatea nu sunt constienti…

 5. Alex zice:

  Fă și o listă a dezamăgirilor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s