Cât costă viața?

Nu am putut să-mi scot din cap ce s-a petrecut ieri. 250.000 de euro este echivalentul unui salariu mediu pe economie în Statele Unite timp de 10 ani. La fel în Germania. Un chinez cu un salariu mediu din zona cea mai dezvoltată industrial a Chinei câștigă în jur de 2000 de yuani pe lună în 2014, adică undeva la puțin peste 200 de euro pe lună, altfel spus, de 1250 mai puțin decât mita țiganului mizerabil din propria mea țară. Iar forța de muncă chineză este răspunzătoare pentru cele mai mari rate ale creșterii economice la nivel mondial în ultimii 25 de ani. O mare parte din profitul realizat global în ultimul sfert de veac se găsește în China. Un sfert de milion de euro înseamnă o casă mare cu o curte largă în cele mai multe țări de pe pământ. Pentru toate țările din Africa, 250.000 de euro sunt o avere în toată regula, o mană cerească.

Singura speranță pentru noi este doar un război civil. România de acum trebuie să dispară urgent de pe harta Europei ca stat suveran. 250.000 de euro este o suma inadmisibilă, oribilă, înspăimântătoare. E tot una cu 2.5 miliarde sau 250 de milioane pentru mine.

Pe de altă parte, gândind dialectic, faptul că libertatea unui criminal îl costă pe acesta 600.000 de euro înseamnă că prețul încălcării legii în România este foarte ridicat.

Cam cât reprezintă oare procentual 600.000 de euro din averea totală în lichidități a țiganului nostru? 10%? 20%?

Reclame
Acest articol a fost publicat în Politice. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Cât costă viața?

  1. Pingback: Cât costă viața? | radupopescublog

  2. anojn zice:

    Din toată gluma suprarealist-grotesc-barocă numită „viața mea de român în România, contemporan cu Sandu Anghel”, cel mai amuzant e că omul nu știe să scrie. Am o inteligență medie, just above average, deci nu voi putea face niciodată milioane de euro. „Ajuns sâmbătă seara în jurul orei 23:00 la sediul Parchetului Tribunalului Olt, Anghel a negat acuzaţiile. El nu a ştiut să-şi scrie declaraţia. S-a lăudat că, spre deosebire de intelectuali, este un om deştept pentru că a reuşit să facă milioane de euro fără carte, în timp ce oamenii cu facultate nu sunt în stare de nimic, după cum a povestit, duminică seara, procurorul de caz Eugen Iacobescu.” (un articol din 2011 de pe gândul.info: http://tinyurl.com/m8mw2tv )

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s