Misoginii

Sunt neînduplecat ca un măgar cu femeile, dar niciodată misogin. Și cum sunt realmente obsedat de ele, le vorbesc tot timpul în sinea mea (cu ceilalți o fac rar când vine vorba de ele și doar ca să mă laud și asta pentru că mi-e teama de reacția lor dacă ar afla cât de înnebunit sunt după…). Nu cunosc o ființă care să mă fascineze mai mult, care să îmi întărâte simțurile și să mă oblige să gândesc asupra mea însumi ca femeia. Le înjur mai aprins când le doresc mai tare. Misoginul, în schimb, este acela dintre bărbați care are încă o imagine idealizată a femeii și care, constrâns de experiență și practică să bată în retragere, își exprimă dezamăgirea și amărăciunea pentru ce nu este femeia prin a o urâ pe seama modului în care nu îi împlinește așteptările. Misoginul rămâne cel care nu-și poate falsifica și nici stinge nemultumirea idealizată față de femeie: suspectez în spatele oricărei mutre misogine un cavaler rănit sau un suflet de adolescent romantic care cerșește pe o voce feminină ,,Fă-mă fericit: umple-mă de tine!” Ce imbecili simpatici sunt acești misogini! Îi consider la fel de dezgustători ca și vulgata oficială, dar din motive exact contrare: ei încă nu s-au dezrobit de femeia la care aspiră lăuntric. Sunt marcați cu fierul roșu de o anima care nu le dă pace. Fetelor, dacă vreți cocoșul închipuit să vă ciugulească din palmă, lăudați un misogin: furia sa mocnită se va preschimba într-un șomoiog de pupici, dragălășenii, înroșeli, timidități de amant tânăr cu apucături de fătălau. Un pic de fler și intuiție le-ar face irezistibile.

De aceea femeile nu există pentru mine când mă gândesc cât de puternice sunt mai ales față de acei bărbați care sunt exact ce și-ar dori ele de la ei. Pentru cei rămași, le acord doar calitatea de vânător nepriceput în ochii umezi ai unei prăzi rătăcite. Nimic mai mult de atât. Iar vânătoarea dintre sexe nu este un joc regal cu superiori și inferiori, cu statute și legi, cu etichete și simboluri, cu piruete și fandări, ci limita de jos a animalității, unde nici un martor și nici un membru nu rămâne împroșcat măcar cu un deț de sânge.

Despre vicuslusorum

Truth seeker
Acest articol a fost publicat în Triviale. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Misoginii

 1. paul zice:

  Sunteti un barbat tanar si sanatos, m-ati convins. Subscriu la formula „neinduplecat ca un magar” care mi se potriveste si mie. Din pacate, razboiul dvs. cu sexul frumos nu va aduce multe noutati in viitorii ani.

 2. silverman zice:

  Hotaraste-te:ori esti lup in piele de oaie,ori esti magar.De fapt, orice ai fi,tot la stana te afli in habitatul tau natural pt.ca te exprimi ca un cioban.Sunt curios daca si la dimensiuni tot cioban esti!?Pe tine Paul nu te cred nicio secunda ca esti ca magarul/adica negru in cerul gurii…

 3. Vicuslusorum zice:

  Sunt cioban: am aproape 2 m. Si o sa-ti trag o bata dupa scafarlie curand-curand.

 4. paul zice:

  Draga, ai fost vreodata iubit de o femeie frumoasa, cu adevarat frumoasa, invidiat de prieteni pe care-i admirai, privit de femei intr-un fel anume, inexprimabil? … n-ai fost niciodata mai stralucuitor ca atunci, Si toate astea le datorai ei, femeii care te iubea si pe care erai aproape constrans s-o iubesti pentru ca dadea tuturor impresia ca e unica, tie la fel… Si te-ai pricopsit cu boala asta care purta numele ei desi credeai ca asa ceva nu te mai poate atinge. Trebuia sa te vindeci si ai inceput o lunga si ingeniasa tortura cu mintea ei, cu viata ei, cu tot…Ai devenit astfel neinduplecat ca un magar.

 5. silverman zice:

  Ia te uita cu cine ditamai huliganu-galiganu stau eu la taclale,ori faci parte din galeria ultras a „cainilor rosii”, ori esti bodyguard,ori linia 2-a la rugby.Esti cel mai bataus cititor al lui Cioran,halal sa-ti fie,stai prin Ferentari cred de unde si expresiile astea,esti regele tigancuselor si spaima boschetarilor.Hai sa ne intalnim,tu vii cu bata si eu cu Rocky,dobermanul meu,mostenit de la un grupenfuhrer.Te bagi mai Gogea Mitu?
  Mai am doua observatii:1)tortura e cu mintea lui,nu a ei;2)magarul e incapatanat ,asa e el din nastere.Neinduplecarea presupune o deliberare,adica un act constient.Nu este cazul atat la magar ,cat si la haidamacul de fata.

 6. Vicuslusorum zice:

  Ma amuzi… apreciez tonul… Tiganii ma cheama la bataie si tigancusele sa le ung nitel… Sunt crescut in satra, manca-mi-ai palaria de ciuperca pe care o tin dosita pentru argintati ca tine…

 7. silverman zice:

  Pai bine ma balaoachesule eu te amuz ,iar tu ma inviti sa degust o ciuperca colorata si ,biensur, otravitoare!Oi fi si tu vreun nou Cagliostro sau Lucretie Borgia,mai bine unge-le pe floraresele tale daca mai ai sange in instalatie,lucru de care ma cam indoiesc…
  Altfel so mai care?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s